Sarajevo

Mektić: Vojarna u Blažuju najbolji je objekt za prihvat migranata

Kazao je da su migrantima osigurane vreće za spavanje, stigli su kontejneri i sanitarni čvorovi, a bit će završeno i grijanje u objektu, na način da će se koristiti topovi za zagrijavanje
Vijesti / Flash | 11. 12. 2019. u 19:05 Bljesak.info
Mektić: Kasarna u Blažuju najbolji je objekt za prihvat migranata u BiH

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premještanje migranata uz kampa Vučjak u Sarajevo službeno je okončano, izjavio je danas u Sarajevu ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić. On je poručio da su zbog ograničenosti kapaciteta u Ušivku, odlučili otvoriti vojarnu u Blažuju kako bi naknadno smjestili još 330 migranata.

Mektić je demantirao informaciju objavljenu u pojedinim medijima koja se odnosi na uvjete boravka migranata u tom objektu, rekavši da se radi o trenutno najboljem prihvatnom centru u BiH.

Kazao je da su migrantima osigurane vreće za spavanje, stigli su kontejneri i sanitarni čvorovi, a bit će završeno i grijanje u objektu, na način da će se koristiti topovi za zagrijavanje, prenosi BHRT.

Mektić je poručio da je u trenutku izmještanja migranata bilo oko 350 i da se, kada je krenula operacija, pojavilo njih još oko 300 iz okolnih mjesta, te sa planine Plješivice.

Šef Misije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) Peter Van der Auweraert rekao je ovom prilikom kako nisu imali izbora, te su morali smjestiti migrante u vojarnu u Blažuju, iako će ona tek za nekoliko tjedana biti potpuno spremna za prihvat ljudi.

Naime, još se radi na uspostavljanju vodovodnih i strujnih instalacija.

On je kazao da je Ušivak tek privremeno rješenje za migrante koji su tu jučer smješteni, te da će kad se osposobi Blažuj, svi biti prebačeni u vojarnu.

Auweraert je istaknuo da su svi migranti koji su prebačeni u Sarajevo dobrovoljno pristali na premještaj.

Kopirati
Drag cursor here to close