Neprimjereno

Mektić: Selefije ne smiju klanjati na parkinzima

Vijesti / Flash | 06. 06. 2016. u 09:40 Sa.M.
Kopirati

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas kako se "selefijama koje se ne žele pridružiti Islamskoj zajednici BiH (IZ BiH) neće dozvoliti obavljanje molitve, klanjanja, na parkinzima", prenosi agencija Anadolija.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mektić je rekao kako je "iz medija saznao da pojedine selefije koje odbijaju da se priključe IZ BiH traže dokaze od organa da im potvrde zašto su opasni i da će, ukoliko im se zatvore mjesta za molitvu, klanjati na parkingu".

"Čitao sam da su tražili da im ponudimo dokaze. Mi bismo bili neozbiljni da to uradimo. Tko su oni da im mi dostavljamo dokaze? Valjda oni trebaju dostaviti dokaze da nisu ekstremni. Ako mi dođemo u situaciju da budemo dokazivali da su oni, da kažem problematični, onda mi to dokazujemo na nadležnim institucijama, što oni žele i pokušavaju biti, da se na nametnu kao partneri da država sa njima pregovara? To ne dolazi u obzir. Čuo sam da će klanjati na parkingu, ne može, to nije mjesto za to, to ne može, nije njihov parking već je to javna površina za promet motornih vozila i nema na parkingu. Uostalom, napisano je gdje se prema vjerskim propisima to može raditi, na parkingu ne može", poručio je Mektić.

Kopirati