Press

Mektić pohvalio OSA-u: Spriječena dva teroristička napada u BiH

Vijesti / Flash | 17. 07. 2017. u 12:34 S.S.
Kopirati

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine je u suradnji s državnim sigurnosnim agencijama, prije mjesec dana spriječilo dva pokušaja terorističkih napada u BiH.

"OSA je otkrila i presjekla dvije ozbiljne terorističke prijetnje. U skladu s tim informacijama pronađeni su i uhvaćeni odgovorni pojedinci. Potvrđena je vjerodostojnost tih informacija što znači da mi radimo i pratimo", kazao je ministar Dragan Mektić na konferenciji za medije u ponedjeljak u Sarajevu, te tom prilikom uputio čestitke pripadnicima OSA-e.

Dodao je da pomno prate situaciju i da su uvijek angažirani na praćenju pojedinih osoba i grupa koje su u evidenciji sigurnosnih službi BiH.

Ministar Mektić je s današnje konferencije za medije pozvao predsjednika RS-a Milorada Dodika da mu odgovori na pitanja o kreditnom zaduženju, 'koliko milijuna je Dodik podigao i čitava obitelj njih 18, te koliko je vratio tog kredita?'.

Također je govorio i o nedavnom sastanku predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, te je kazao da nisu razgovarali o temama koje se tiču prosperiteta građana BiH, već o OSA-i, te da je HDZ BiH odgovoran što BiH nije pristupila Transportnoj zajednici.

Poručio je da će predložiti SDS-u da, kada se radi o nekom hrvatskom pitanju, konsultuju HDZ 1990. S obzirom na aktualnu političku situaciju koju je ocijenio jako lošom i u kojoj vlada 'političko-pravosudno-pravna mafija' koja je trenutno jača od države, pozvao je građane, posebno Bošnjake na dijalog.

"Pozivam Bošnjake da dobro razmisle, da napravimo timove za razgovore, da sjednemo i napravimo povijesno pomirenje. Ne kažem da treba zaboravljati, da radimo na tome, da uspostavimo uređenje i sustave koji će mladim ljudima omogućiti zaposlenje, da žive od svog rada, a ne u kolonama autobusa da odlaze odavde", naglasio je Mektić.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.