Izgradnja zgrade IDDEEA-e

Mektić: Ostajem pri stavu zbog kojeg sam saslušan u Tužiteljstvu BiH

Vijesti / Flash | 28. 11. 2016. u 12:09 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić saslušan je u Tužiteljstvu BiH u vezi s gradnjom zgrade Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) BiH u Banja Luci te tvrdi da ostaje pri svojoj ranijoj izjavi i traži da IDDEEA poništi i natječaj koji se odnosi na izradu putnih isprava.

Ističući da ne zna po čijoj je prijavi pozvan na saslušanje u Tužiteljstvo, i da ga to i ne zanima, Mektić je danas u izjavi novinarima u Banja Luci rekao da je u prijavi navedeno da je on svojom diskusijom na 53. sjednici Vijeća ministara BiH utjecao da se poništi natječaj za izgradnju zgrade IDDEEA-e u Banja Luci.

''Stojim i sada pri toj svojoj diskusiji, ali nije ona, već zaključak Vijeća ministara utjecao da se poništi natječaj'', rekao je Mektić.

Pozvao je direktora IDDEEA-a Edina Nesimija da poništi i javni natječaj za izradu putnih isprava.

''Natječaj je tako sačinjen da ga može ispuniti jedna kompanija u BiH. Neka idu na natječaj koji će ispoštovati konkuretnost i neka se odabere najbolja ponuda i po cijeni i kvalitetu. A ciljano raspisivati natječaj od 25 milijuna eura da ga može ispuniti samo jedna kompanija, to je za mene sumnjiv posao i pozivan direktora IDDEEA-e da poništi tender. To je moj stav, a ne Vijeća ministara BiH'', dodao je Mektić.

Smatra i da bi građani BiH trebali plaćati niže cijene osobnih isprava, jer je, kaže, utvrdio da je ta cijena mnogo niža u svijetu nego što je plaćaju građani BiH, budući, kako je naveo, da se na njih prebacio teret ranijih "štetnih ugovora“.

Kopirati
Drag cursor here to close