Formiran predmet

Mektić o atentatu: Znam da sam poremetio neke krupne interese

Vijesti / Flash | 18. 05. 2017. u 12:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine zaprimilo je informaciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSABiH) o pripremi atentata na ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, te je u vezi s tim formiralo predmet, potvrđeno je Feni u tom tužiteljstvu.

Kako mediji prenose, OSABiH uputila je depešu policijskim agencijama u kojima se navodi da se priprema atentat na ministra Mektića.

U OSA-inom aktu navedeno je da ta agencija posjeduje pouzdane informacije o tome da kriminalne grupacije s područja BiH i zemalja iz okruženja pripremaju ubojstvo ministra sigurnosti BiH.

Mektić je potvrdio za Fenu da su ga sigurnosne agencije još prije desetak dana pismeno obavijestile da se na njega priprema atentat, ali nije ranije želio govoriti o tome.

U javnost su danas dospjele informacije da je Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH uputila depešu svim policijskim agencijama u vezi s tim, ali Mektić kaže da iako postoje određene indicije o svemu tome detalje ne želi iznositi.

''Upozorili su me da su ove informacije provjerili putem nekoliko izvora, ali to vežem isključivo za posao koji radim i obzirom na način na koji ga obavljam'', istaknuo je.

Ponovio je da ima potpuno povjerenje u bh. agencije te je siguran da će se ovo pitanje riješiti i da će se otkriti pozadina svega kao i tko stoji iza toga, ali Mektić kaže da već ima informacije da agencije raspolažu određenim indicijama.

''O tome ne bih govorio niti se interesiram, agencije rade svoj posao i vjerujem u ono što oni rade. Znam da sam poremetio neke krupne interese, ali ću nastaviti istom mjerom ili još i jače'', zaključio je Mektić.

Depeša OSA-e upućena je početkom ovog tjedna, a dostavljena je na adrese Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), MUP-a Republike Srpske, Federalne uprave policije, a poduzete su određene mjere koje bi trebale rezultirati podizanjem stupnja zaštite ministra Mektića.

U aktu OSA-e navedeno je da ta agencija posjeduje pouzdane informacije, zasnovane na najmanje tri izvora, da kriminalne grupacije s područja BiH i zemalja iz okruženja pripremaju ubistvo ministra sigurnosti. Agencija je dokumentirala da se već traži osoba koja bi pripremila i izvršila atentat.

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH (DKPTBiH) raspolaže s određenim informacijama o mogućoj ugroženosti Mektića, potvrđeno je Feni u ovoj instituciji.
U vezi s tim, DKPTBiH je poduzeo više različitih mjera i aktivnosti na zaštiti ministra Mektića i u stalnom je kontaktu s drugim policijskim i sigurnosnim agencijama.
''O sadržaju prijetnji i mjerama koje se poduzimaju ne možemo govoriti s obzirom na to da se radi o operativnim podacima'', rečeno je Feni u DKPT-u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close