Osvrt SDP-a na skup

Meholjić poručio: Žrtve skupa podrške Mladiću biti će Banjalučani i srpski narod

Vijesti / Flash | 07. 07. 2017. u 14:24 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Općinske organizacije SDP-a Srebrenica i član Predsjedništva Socijaldemokratske stranke BiH Hakija Meholjić smatra da najavljeni skup podrške Ratku Mladiću neće izbrisati ono što su uradili on i njemu podređena vojska i policija.

''Neće taj skup ni promijeniti činjenicu da je počinjen genocid ni vratiti sinove, muževe, očeve, djedove, rođake, susjede i prijatelje. Niti jedan skup neće učiniti da ih za života opet sretnemo i da se izbriše prošlost. Ali, on neće proći bez posljedica, jer će najveće žrtve ovog skupa biti Banjalučani i srpski narod - napisao je Meholjić u današnjem saopćenju.

Kada se 11. srpnja upale kamere u Banja Luci da snime lica, slike i transparente, navodi, možda će režimski mediji o tome pričati neutralno ili čak glorificirati skup, ali ostatak svijeta će kroz tu otužnu sliku ljubitelja zločina promatrati sve Banjalučane, sve Srbe, pa i sve Bosance i Hercegovce.

''Ovakvi i slični potezi, izjave, transparenti i skupovi, nama Srebreničanima ne mogu nanijeti štetu, jer smo u oči pogledali najveće zlo na kugli zemaljskoj i sve naredno pred što stanemo, samo je blijeda sjena onog što smo još davno preživjeli. Ali, naškodit ćete našim Banjalučanima, naškodit ćete našim susjedima, srebreničkim Srbima. Naškodit ćete brojnim ljudima što su davno izrazili kajanje i sram zbog zlodjela zločinaca i koji se sa tim zločincima ne identificiraju'', poručio je Meholjić.

Kopirati
Drag cursor here to close