Zastupnik u Parlamentarnu BiH

Mehmedović: Produžena živuća ruka genocida potvrđena od Viškovića

Produžena živuća ruka genocida potvrđena je danas izjavom Radovana Viškovića, predsjednika Vlade RS, da je njihov glavni cilj očuvanje RS i jedinstvo sa Srbijom. To je bio genocidni cilj i u proteklom ratu koji i danas živi u mnogim glavama''
Vijesti / Flash | 20. 03. 2019. u 17:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da li će presuda Međunarodnog rezidualnog mehanizma za kaznene sudove kojom je Radovan Karadžić osuđen na doživotnu robiju donijeti nešto dobro u našoj državi je pitanje za sve one koji se trenutno nalaze na aktuelnoj političkoj sceni, ocijenio je u svom priopćenju za javnost zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović. 

''Produžena živuća ruka genocida  potvrđena je danas izjavom Radovana Viškovića, predsjednika Vlade RS, da je njihov glavni cilj očuvanje RS i jedinstvo sa Srbijom. To je bio genocidni cilj i u proteklom ratu koji i danas živi u mnogim glavama'', naveo je on. 

Po Mehmedoviću, probosanske snage koje su doprinijele da se ne izvrši revizija presude Bosne i Hercegovine protiv Srbije pred Međunarodim sudom u Haagu su odgovorne su za današnje stanje aktuelne političke zbilje, a tu prevashodno misli na formiranje vlasti u skladu sa izbornim rezultatima, te kalkulantskim ponašanjem u tom procesu. 

Dosadašnje presude za genocid i udruženi zločinački poduhvat su imale za posljedicu negativan odnos prema BiH kao suverenoj i međunarodno priznatoj državi od strane retrogradnih snaga, smatra Mehmedović. 

''Predstavnici bošnjačkog naroda u ovom procesu se moraju oduprijeti pritiscima nositelja ideja iz devedesetih godina. Mora se ovdje trezveno i državotvorno izraziti  podrška onim koji su za BiH čija budućnost ovisi od izabranih od strane naroda. Narod uostalom, to i očekuje od njih'', zaključio je.

Kopirati
Drag cursor here to close