''Donirati samo domaće''

Medžlis IZ Mostar organizira prikupljanja humanitarne pomoći za sirijski narod

Isključivo se prikupljaju brašno, ulje i tjestenina domaće proizvodnje. Drugi artikli mimo ova tri nabrojana se neće primati, kao ni artikli proizvedeni izvan Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Flash | 22. 03. 2019. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U suradnji i koordinaciji sa Muftijstvom mostarskim i Međunarodnim forumom solidarnosti Emmaus Medžlis Islamske zajednice Mostar organizira humanitarnu akciju za pomoć narodu Sirije.

Iz Medžlisa IZ-e Mostar pozivaju sve džematlije da podrže ovu akciju koliko su u mogućnosti te dostave pomoć na jedno od sabirnih mjesta u Megamarktu u Zaliku i Bingu u Sutini.

Akcija u gradu Mostaru će trajati od petka, 22.3. do nedjelje, 24.3. 2019. godine. U prigradskim naseljima akcija traje 7 dana i sabirna mjesta su džamije: Donja Drežnica, Gornja Drežnica, Podgorani, Karađoz-begova džamija na Potocima, Livač, Bijela džamija Vrapčići, Opine, Kočine, Gnojnice, Dračevice, Sultan Sulejmanova u Blagaju.

Isključivo se prikupljaju brašno, ulje i tjestenina domaće proizvodnje. Drugi artikli mimo ova tri nabrojana se neće primati, kao ni artikli proizvedeni izvan Bosne i Hercegovine.

''Ovo je izuzetna prilika da svi muslimani iz Mostara direktno i neposredno pruže svoju pomoć našoj braći u Siriji koji su dio neodvojivog muslimanskog umeta, a koji prolaze kroz velike golgote i iskušenja. Naša je obveza da pomažemo nevoljnicima i da tako izrazimo naša suosjećanja. Ovim činom se prisjećamo islamskih principa da će onome tko bude na pomoći svome bratu Allah biti na pomoći i da će onome tko otkloni muku svome bratu Allah otkloniti brige i probleme'', ističe glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar mr. Dino ef. Maksumić.

Konvoji prikupljene pomoći bi trebali stići do juga Turske, odnosno granice sa Sirijom, prije Ramazana.

Kopirati
Drag cursor here to close