Najbolji model

Medved: Vlada će izabrati najbolji način za podršku Hrvatima u BiH

Vijesti / Flash | 06. 11. 2016. u 10:31 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je sinoć u Slavonskom Brodu da će hrvatska Vlada pronaći najbolji model kako podržati hrvatski narod u BiH i pripadnike HVO, koji su branili prostor Bosne i Hercegovine da ostanu na ovom prostoru.

Medved je sinoć u Bukovlju kod Slavonskog Broda održao radni sastanak s ratnim zapovjednicima jedinica Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane (HVO), u vezi s uhićenjem desetorice pripadnika HVO-a iz Orašja, prenosi BHRT.

“Vlada RH pruža punu podršku, pravnu, materijalnu i financijsku, osobama koje se nalaze u pritvoru i njihovim obiteljima. Jednako tako pružamo podršku pripadnicima HVO-a i opstanku hrvatskog naroda na području Bosne i Hercegovine”, rekao je Medved.

Novinari su tražili komentar o navodno novim optužnicama Tužiteljstva BiH protiv pripadnika HVO-a, čiji bi broj, kako se nagađa u medijima i javnosti, mogao biti i oko 300.

“Mi ne želimo licitirati s brojem optužnica. Vlada vrlo ozbiljno pristupa ovoj tematici. Budite uvjereni da će Vlada pronaći najbolji model kako podržati hrvatski narod, pripadnike HVO, koji su branili prostor Bosne i Hercegovine da ostanu na ovom prostoru i da se vrjednuje njihov doprinos u Domovinskom ratu”, rekao je Medved.

“Spremni smo dati svoj doprinos najboljih i najoptimalnijih rješenja kako se ne bi događale slične situacije, kao što su se dogodile prije nekoliko dana”, rekao je i dodao da će sudionike višesatnog sastanka redovno izvještavati o razvoju situacije.

Na novinarsko pitanje šta poručuje hrvatskim borcima s obzirom da, uz Bosnu i Hercegovinu, postoji bojazan o podizanju novih optužnica i iz Srbije, ministar Medved rekao je ih nitko neće zastrašiti i da će hrvatska Vlada pronaći pravni model zaštite hrvatskih boraca.

Kopirati
Drag cursor here to close