Neodržavanje izbora

Međunarodna zajednica čeka rješenje za Mostar

Vijesti / Flash | 20. 05. 2016. u 09:57 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuska veleposlanica u BiH Claire Bodonyi izjavila je u petak u Mostaru kako europska i međunarodna zajednica čekaju rješenja za grad Mostar te da je nezamislivo kako građani Mostara na predstojećim lokalnim izborima nemaju priliku izabrati svoje predstavnike u vlasti.

''Mostar je grad koji se sada nalazi u jednoj kompliciranoj i blokiranoj situaciji (...). Uskoro će se održavati lokalni izbori u BiH i nezamislivo je kako treći put zaredom stanovnici Mostara nemaju priliku izabrati svoga predstavnika'', naglasila je Bodonyi.

Veleposlanica koja boravi u dvodnevnom posjetu Mostaru kazala je u izjavi za medije kako je njezino prisustvo ovdje i znak političkog prisustva Francuske u tom gradu.

''Razgovori i pregovori su u tijeku, a francusko veleposlanstvo i europska zajednica te općenito međunarodna zajednica čekaju rješenje za Mostar'', ustvrdila je.

Francuska veleposlanica zahvalila je građanima Mostara koji su nakon terorističkih napada u Francuskoj osvijetlili Stari most bojama francuske zastave.

''Ta je slika obišla cijelu zemlju i mi smo bili iznimno dirnuti znakom podrške koju ste nam poslali'', zaključila je Bodonyi.

Kopirati
Drag cursor here to close