Prijevara

Međugorje: Prevarila hodočasnike za više od dva milijuna eura

Vijesti / Flash | 20. 02. 2016. u 07:10 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Za 9 tisuća eura doživjet ćete čudo u Međugorju. Omogućit će vam to vidjelica Vicka Ivanković Mijatović, koja godinama ima svakodnevna ukazanja Gospe. Dovoljno je da uplatite taj iznos na račun organizacije 'Opus Mariae'".

Ovim tekstom Talijanka Antonietta Frau (69), koja se predstavlja kao duhovni savjetnik, na lakovjernim hodočasnicima je zaradila nevjerojatnih 2,2 milijuna eura, prenosi 'Dnevni list'.

Problem je nastao kada se čuda nisu dogodila, te kada su hodočasnici shvatili da su prevareni. Također, ustanovljeno je da Frau ne poznaje vidjelicu Vicku.

Navedena organizacije je godinama organizirala odlaske u Međugorje, a sumnju da nešto nije u redu izrazio je suprug jedne hodočasnice koja je od 2006. svake godine dolazila u Međugorje i pristala je donirati 9000 eura organizaciji 'Opus Mariae'.

Prema navodima medija iz Italije, pokrenuta je istraga, te su istražitelji ušli u trag čak 2,2 milijuna eura koji su navodno locirani na računima u dvije banke u BiH. Kako se navodi, spomenuta organizacija je registrirana kao udruga u Federalnom ministarstvu pravde u travnju 2005. godine.

Vjerski turizam donosi ogroman novac, što je u svom istraživanju egzaktnim podacima pokazao dr.sc. Vencel Čuljak, koji je prvi istražio financijske pokazatelje međugorskog turizma.

"Analizom broja hodočasnika i njihove strukture, zemalja iz kojih dolaze, platežne moći, te izravnih troškova vezanih za putovanje u destinaciju vjerskog turizma u Međugorje, došlo se do rezultata da turistička potrošnja od 1981. do 2013. iznosi 2,85 milijardi eura, da troškovi putovanja stranih i domaćih hodočasnika iz zemalja emitivnog tržišta u destinaciju vjerskog turizma iznose 8,5 milijardi eura, te da je Crkva u Međugorju u istom razdoblju ostvarila ukupni prihod u iznosu od 290 milijuna eura, što ukupno iznosi 11,6 milijardi eura", prezentirao je Čuljak.

Kopirati
Drag cursor here to close