Neistine

Meddžida Kreso najavila obračun s Dnevnim avazom

Vijesti / Flash | 19. 12. 2016. u 14:04 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Radi istinitog informiranja javnosti, a imajući u vidu da sam javna ličnost, želim istaći da se moja imovina od završetka rata, pa sve do danas nije promijenila'', navela je danas predsjednica Suda BiH Meddžida Kreso u priopćenju za javnost povodom, kako je navela, medijske hajke koja se vodi protiv nje, a za koju odgovornim smatra Dnevni avaz.

Kreso je navela da tvrdnje o tome kako se navodnom kupovinom nekretnina ogriješila o zakon, nisu točne.


''Sve što sam imala prije 20 godina imam i danas – ni manje ni više od toga. Predsjednica Suda BiH sam 12 godina i za to vrijeme, a ni prije toga, nisam kupila ni jednu nekretninu na svoje, a ni na imena uže niti šire obitelji. Nisam vodila, niti imam bilo kakav obiteljski biznis. Moj imovinski karton, koji se nalazi u Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću, neizmijenjen je od dana stupanja na ovu dužnost do danas'', navela je.

Odbacila je inavode o nezakonitom zapošljavanju i tvrdi kako su svi kandidati, bilo da je riječ o djeci njoj poznatih ljudi ili ne, prolazili natječajnu proceduru.

''Stotine pripravnika odradilo je pripravnički staž u Sudu BiH, a svi su primljeni na godinu dana, u skladu sa zakonom i uz poštivanje internih procedura. To su činjenice, a sve ostalo su pokušaji diskreditacije i teške manipulacije građanima'', poručila je Kreso.

Dodala je kako novinari Dnevnog avaza danima obmanjuju javnost iznoseći lažne informacije.

''Vještim manipulacijama, spletkama i uvredama od mene pokušavaju napraviti lopova. Za svoje navode ne nude nikakve dokaze, pa bi bilo dobro da ih počnu prikupljati za potrebe sudskog postupka koji slijedi'', navela je Kreso.

Kopirati
Drag cursor here to close