Britanski veleposlanik

Matt Field: Pozdravljamo dogovor Predsjedništva BiH

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na izvanrednoj sjednici održanoj danas u Sarajevu donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Flash | 19. 11. 2019. u 20:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pozdravljamo postignuti dogovor članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine kojim se postižu ključni ciljevi formiranja vlasti i nastavka partnerstva i suradnje između BiH i NATO, poručio je danas Matt Field, veleposlanik Velike Britanije u BiH.

On je dodao da će se također pokrenuti neophodne reforme u sektoru obrane.

Podsjećamo, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na izvanrednoj sjednici održanoj danas u Sarajevu donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Na istoj sjednici Predsjedništvo BiH je donijelo odluku da će u NATO sjedište u Bruxellesu dostaviti dokument Program reformi Bosne i Hercegovine, u roku od jedan dan nakon što Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara Vijeća ministara BiH.

Sattler pozdravio odluku Predsjedništva

Šef Izaslanstva Europske unije u Bosni i Hercegovini veleposlanik Johann Sattler pozdravio je odluku Predsjedništva BiH o imenovanju Zorana Tegeltije za mandatara Vijeća ministar BiH i slanje Programa reformi u sjedište NATO-a u Briselu.

Sattler je kazao da čestita na pronalaženju rješenja za pomicanje države naprijed.

"Kompromis je snaga! Brzo formiranje Vlade i Parlamenta omogućit će nastavak važnih reformi, ali i otključati mnoge projekte koje financira Europska unija, a koji su trenutno zaglavljeni u Parlamentu", jasan je bio veleposlanik.

Kopirati
Drag cursor here to close