Blažuj

Masovan prosvjed zbog migranata

Prema procjenama, u Blažuju ima oko 3.000 migranata, ali nadležni i odgovorni nemaju točnu evidenciju, jer migranti konstantno odlaze i dolaze.
Vijesti / Flash | 26. 12. 2020. u 10:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mještani sarajevskog naselja Blažuj za nedjelju spremaju masovan prosvjed kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog prisustva migranata i upozorili nadležne institucije na lošu sigurnosnu situaciju, potvrdio je Srni predsjednik Vijeća mjesne zajednice Blažuj Salih Hajdarević.

Rekao je kako zbog događanja u Bihaću građani strahuju da bi migranti iz Unsko-sanskog kantona mogli doći u Blažuj i pogoršati ionako lošu sigurnosnu situaciju.

"Na početku smo prevareni kada su nam rekli da će migrante smjestiti u Hadžiće, a preko noći su ih doveli ovdje tako da je narod ovdje isprepadan i s pravom sumnjaju da bi svi migranti iz Bihaća mogli doći u Blažuj", dodao je Hajdarević.

Naveo je kako, prema procjenama, u Blažuju ima oko 3.000 migranata, ali da nadležni i odgovorni nemaju točnu evidenciju, jer migranti konstantno odlaze i dolaze.

Hajdarević je pojasnio da u migrantskom kampu u bivšoj vojarni imaju dva sporedna, ilegalna ulaza, pa veliki broj migranata izbjegava glavnu kapiju i u kamp ulaze ilegalno.

Mještani ovog sarajevskog naselja okupili su se i prije dva dana, ali u manjem broju, da bi upozorili na lošu sigurnosnu situaciju koja traje više od godinu dana, navodi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close