Zdravstveni problemi

Martin Raguž podnio ostavku na mjesto predsjednika HDZ 1990

Vijesti / Flash | 23. 12. 2015. u 09:58 Z.D.
Kopirati

Martin Raguž podnio je ostavku na mjesto predsjednika Hrvatske demokratske zajednice 1990 (HDZ 1990). 

''Zbog složenog zdravstvenog stanja i imperativa njegova žurnog rješavanja, primoran sam se povući se sa pozicije predsjednika HDZ-a 1990'', napisao je Martin Raguž, predsjednik HDZ-a 1990 u otvorenom pismu nakon što je Kolegiju stranke podnio ostavku.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako je za Bljesak.info potvrdio glavni tajnik stranke Ilija Cvitanović, Raguž je ostavku dostavio Kolegiju stranke, koja ju je prihvatila i predložila njega za vršitelja dužnosti predsjednika.

''Riječ je o ostavci zbog zdravstvenih problema. Kolegij je jednoglasno dao prijedlog Središnjem odboru da ja budem vršitelj dužnosti predsjednika'', rekao je za Bljesak.info Cvitanović i dodao kako će Središnji odbor zasjedati sredinom siječnja te donijeti odluku o unutarstranačkim izborima. 

Inače, Raguž je više mjeseci hospitaliziran u Fojnici zbog ozbiljnih problema s kralježnicom.

Raguž je u otvorenom pismu naveo kako je obnašajući dužnost predsjednika HDZ-a 1990, kao i kroz sve prethodne dužnosti u svom dugogodišnjem javnom djelovanju, ''uvijek davao sebe u punom smislu te riječi''.

''Zdravstveno stanje mi više ne omogućava takav pristup, stoga, iz osjećaja pune odgovornosti prema vođenju stranke u punom kapacitetu, odlučio sam se na ovaj korak. No i dalje ću, sukladno svojim mogućnostima, sudjelovati u stranačkim procesima i kao izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. Koristim prigodu kako bih se zahvalio na potpori koju sam imao obnašajući dužnost predsjednika HDZ-a 1990; obitelji, suradnicima, članovima, simpatizerima, glasačima, kao i sveukupnoj javnosti'', napisao je Raguž. 

Uz Božu Ljubića, Raguž je jedan od osnivača HDZ 1990. Na četvrtom saboru stranke koji se održao u srpnju 2013. Raguž je došao na mjesto Ljubića. Ubrzo nakon toga stranku su napustili "Ljubićevi ljudi", a kojima je stranka zamjerala pretjeranu bliskost s HDZ-om BiH.

''Bez obzira na formalne pozicije koje sam obnašao, uvijek sam bio i biću vođen idejom 'Ovo je naša zemlja'; Zemlja svih nas. Uredimo je po mjeri svih njenih naroda i građana. Podvucimo crtu pod ratove, međusobne podjele i okrenimo se ka izgradnji europske Bosne i Hercegovine'', naveo je Raguž i čestitao Božić i sretnu i uspješnu 2016. godinu. 

 

Kopirati