Srebrenica

Mostarci krenuli na Marš mira

Udruženje već tri godine zaredom ide na Marš mira, ali su članovi udruženja već ranije putovali s planinarskim društvom Prenj Mostar.
Vijesti / Flash | 08. 07. 2020. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Sportskog udruženja Mahala iz Mostara kreću na Marš mira Mostar-Žepa-Srebrenica-Potočari.

Sudionici Marša mira položit će cvijeće na mostarskim Šehitlucima, potom na spomen ploču narodnog heroja Midhada Hujdura Hujke, sljedeće polaganje je u Sjevernom logoru i Sutini, a nakon toga će se kratko zaustaviti na stadionu Rođeni, gdje će odati počast poginulim navijačima i pripadnicima Armije RBiH. Dalje će se zaputiti u Drežnicu, a nakon toga u Konjic. Prespavat će u Žepu, a sljedećeg dana kreću prema Potočarima gdje će se smjestiti u osnovnu školu, pojasnio je predsjednik Sportskog udruženja Mahala Armin Jelin.

Foto: Bljesak.info / Mostarci krenuli na Marš mira

Jelin je istaknuo kako udruženje već tri godine zaredom ide na Marš mira, ali su članovi udruženja već ranije putovali s planinarskim društvom Prenj Mostar. 

''Korona nas je malo poremetila, malo su svi u strahu što će se dogoditi, ali ovu tradiciju nikad nećemo zaboraviti'', kazao je ističući kako ove godine putuje 25 članova, obzirom da je broj sudionika ograničen.

Foto: Bljesak.info / Mostarci krenuli na Marš mira

Bakir Rahimić, 16-godišnjak koji predvodi ovaj Marš istaknuo je kako je za njega ovo poruka da ''nismo zaboravili i ne zaboravljamo''. 

''Ovo mi je druga godina da pješačim, nije mi teško jer mi je od velikog značenja'', kazao je. 

Inače, ovogodišnji "Marš mira'' koji se održava u sklopu obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice bit će održan u skladu sa epidemiološkim mjerama, a u ovom pohodu će prvenstveno sudjelovati preživjele žrtve, potvrdio je u izjavi Feni predsjednik pododbora "Marša mira 2020'' Munir Hasanović.

Kopirati
Drag cursor here to close