Inicijativa

Hoćemo li dobiti dva nova 'počasna' Mostarca?

"NJ.E. Eric Nelson i Johann Sattler dokazali su se istinskim prijateljima Mostara i Bosne i Hercegovine i ovim putem želim da im odamo javno priznanje za počasne građane Grada Mostara.''
Vijesti / Flash | 17. 11. 2021. u 10:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić na jučerašnjoj redovnoj sjednici Gradskog vijeća pokrenuo je inicijativu za dodjelu priznanja počasni građanin za Erica Nelsona, veleposlanika SAD-a u Bosni i Hercegovini i Johanna Sattlera, šefa izaslanstva i specijalnog predstavnika EU u BiH, priopćeno je u srijedu iz mostarskog Gradskog vijeća.

Navodi se kako je odlučujući doprinos u donošenju Sporazuma i izmjena Izbornog zakona za Mostar, podrška u velikom broju projekta na procesima jačanja demokracije u Gradu Mostaru, suradnja na projektima u rješavanju infrastrukturnih problema razlog jedne ovakve inicijative.

"NJ.E. Eric Nelson i Johann Sattler dokazali su se istinskim prijateljima Mostara i Bosne i Hercegovine i ovim putem želim da im odamo javno priznanje za počasne građane Grada Mostara. Uz značajnu suradnju s prijateljima Mostara kakvi su oni Grad može i postiže više na planu jačanja svoje demokracije, ekonomskog razvoja i unapređenja kvalitete života građana. U moje ime, a nadam se i Gradskog vijeća, hvala kroz jedan simboličan čin javnog priznanja", istaknuo je Marić.

Predsjednik Gradskog vijeća će na slijedećoj sjednici sačiniti i predložiti Odluku kojom bi Gradsko vijeće potvrdilo ovu inicijativu i odalo javno priznanje, stoji u priopćenju.

Među osobama koje su ranije dobili ovo priznanje jesu i generalni direktor UNESCO-a Koichiro Matsuura i zamjenik generalnog direktora UNESCO-a za kulturu Mounir Bouchenaki.

''Za izvanredne zasluge u izvornoj rekonstrukciji i pomoći u uvrštavanju područja Starog mosta i starog mostarskog grada na UNESCO-ov popis svjetske baštine, počasni građani Mostara na 14. sjednici Gradskog vijeća (GV) Mostara postali su generalni direktor UNESCO-a Koichiro Matsuura i zamjenik generalnog direktora UNESCO-a za kulturu Mounir Bouchenaki'', stoji u odluci iz 2005.godine.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close