Gošća N1

Marić: Mostar je zaista bezobrazluk političkih stranaka jer nisu u stanju da se dogovore

Vijesti / Flash | 30. 04. 2016. u 10:20 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gošća rubrike Press u Novom danu na N1 televiziji bila je politička analitičarka Ivana Marić. Komentirajući stanje u Mostaru i izostanak dogovora o održavanju izbora u ovom bh. gradu, Marić je kazala kako je "Mostar bezobrazluk političkih stranaka koje nisu u stanju da se dogovore".

Središnje izborno povjerenstvo će 4. svibnja raspisati lokalne izbore koji će se u Bosni i Hercegovini održati u listopadu ove godine. Iako su posljednjih tjedana intenzivirani razgovori između stranaka koje čine vlast u našoj zemlji, dogovora o Mostaru i provođenju izvora u ovome hercegovačkom gradu još uvijek nema.

"Upravo raznolike naslovnice novina govore o tome kolika je razjedinjenost stranaka, koliko svaka od njih stavlja fokus na nešto drugo. Mostar je zaista bezobrazluk političkih stranaka jer nisu u stanju da se dogovore. Često se čuju pozivi i najave da se neko uključi neko sa strane jer su oni navikli da se neku uključi i rješava problem", kazala je Marić za N1.

Ona je kazala, SDA i HDZ bi se prije svih trebali dogovoriti o problemu Mostara.

"Znamo da godinama jedino ove dvije stranke odlučuju o tome i ne mogu da se dogovore. Da su im interesi Mostaraca na prvom mjestu, dogovorili bi se. Ali, izgleda da tu ima puno toga iza interesa građana što je njima važnije i zbog čega ne pristaju na dogovor", dodala je politička analitičarka.

Ona je izrazila sumnju da ćemo ubrzo dobiti rješenje za Mostar nakon što su u Parlamentu BiH propala sva tri prijedloga.

"To je neozbiljno. Trebali bi pokazali ozbiljnost prema građanima, da se dogovore i da izađu u Parlament, a ne ovako da daju lažnu nadu i da se prikazuju da nešto rade", kazala je Marić.

Kopirati
Drag cursor here to close