U tajnosti

Mamić podmirio čitav dug Hrvatskoj

Sam sadržaj nagodbe, odnosno prije svega porijeklo 45 milijuna kuna koje je Mamićeva supruga navodno uplatila u državni proračun, najveći je misterij čitave priče.
Vijesti / Flash | 22. 07. 2021. u 15:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zdravko Mamić, koji se nalazi u bijegu u BiH te je u Hrvatskoj osuđen na 6 i pol godina zatvora zbog izvlačenja 52 milijuna kuna iz GNK Dinama, navodno je danas u tajnosti podmirio čitav dug prema Hrvatskoj.

Mamić je, kako javlja Jutarnji, a prenosi Index uplatio 45 milijuna kuna, što uz sedam milijuna kuna koje je Mamiću ranije blokirano čini ukupni iznos od 52 milijuna kuna koliko mu je ukupno bilo određeno da mora uplatiti Hrvatskoj.

Prema izvorima tog lista, Mamićeva supruga Marina, koja je bila Mamićev punomoćnik u ovoj parnici, u petak je potpisala nagodbu sa zagrebačkim Županijskim državnim odvjetništvom, koje je bilo zaduženo za provođenje ovrhe nad imovinom Zdravka Mamića na temelju pravomoćne presude osječkoga Županijskoga suda.

Sam sadržaj nagodbe, odnosno prije svega porijeklo 45 milijuna kuna koje je Mamićeva supruga navodno uplatila u državni proračun, najveći je misterij čitave priče, a nitko od  izvora ili nije znao ili nije želio govoriti o porijeklu novca, piše Index.

Index je o ovome poslao službeni upit DORH-u i njihov će odgovor objaviti kada ga dobiju, piše ovaj portal.

Zdravko Mamić 2018. godine osuđen je, podsjetimo, na šest i pol godina zatvora za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama.

Vrhovni sud je u ožujku ove godine potvrdio sve ključne dijelove presude za Zdravka i Zorana Mamića.

Kopirati
Drag cursor here to close