Ilegalni sadržaj

Maloljetnici pred sudom: Preko društvenih mreža dijelili eksplicitni sadržaj

Maloljetnici iz Doboja osumnjičeni za ponižavajuće ponašanje
Vijesti / Flash | 02. 10. 2017. u 14:52 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija u Doboju podnijela je Okružnom javnom tužiteljstvu Doboj izvještaj protiv četvorice sedamnaestogodišnjaka s područja tog grada, zbog osnova sumnje da su  izvršili kazneno djelo zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.

Prijavljeni maloljetnici su, tijekom studenog i prosinca 2016., povrijedili privatnost, ljudsko dostojanstvo i ugled oštećenog, na način da je jedan od prijavljenih maloljetnika putem lažnog profila na društvenoj mreži ''Facebook'' u kontaktu s oštećenim došao do fotografija eksplicitnog sadržaja, koje je potom proslijedio trećim osobama.

Trojica prijavljenih maloljetnika, iako su znali na koji način su fotografije pribavljene, nastavili su s distribuiranjem, nakon čega su se kompromitirajuće fotografije oštećenog pojavile na javnim društvenim mrežama i sredstvima javnog informiranja.

U navedenom razdoblju prijavljeni maloljetnici su, nakon što im je oštećeni  ustupio svoj prijenosno računalo radi praćenja nastavnog programa, pribavili šifre (e-mail, „facebooka“  i dr.) i druge osobne podatke oštećenog, priopćeno je danas iz Policijske uprave Doboj.

Kopirati
Drag cursor here to close