Cessna 150

VIDEO | Mali sportski zrakoplov prisilno sletio na autocestu A6

"Bili su na nekih maksimalno 300 metra visine kada se to dogodilo. Pribranošću nastavnika sve se dobro završilo", kaže Bucalović.
Vijesti / Flash | 17. 08. 2019. u 17:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na autocesti Zagreb-Rijeka, između Vrboskog i Ravne Gore, manji sportski avion Cessna 150 sletio je na prometnicu. Srećom, sve je prošlo bez većih posljedica i nitko nije ozlijeđen.

"Vatrogasci DVD-a Vrbovsko i djelatnici autoceste Zagreb-Rijeka izašli su na teren. Za sada nemamo više detalja, u tijeku je intervencija, rekao je zapovjednik DVD-a Vrbovsko Dalibor Mareković.

Kako doznaje 24sata u zrakoplovu koji je prisilno sletio bila je učenica srednjih godina te nastavnik T.G., iskusan dugogodišnji pilot.

"Otkazao im je motor u zraku no ne zna se zbog čega. To ćemo tek vidjeti. Zrakoplov nije naš, nego smo ga posudili jer je naš bio na popravku. U trenutku kada je otkazao motor, zrakoplov je lebdio nekoliko minuta, a nastavnik je imao malo vremena da odluči hoće li slijetati na livadu ili autoput. Srećom da nije sletio na livade jer je tamo puno kamenja i rupa i pitanje je kako bi se sve završilo. Ovako su sretno prizemljili i srećom nema ozlijeđenih", kazao je za 24sata pilot Miljenko Bucalović iz prve privatne škole u Lučkom.

Čim su sletjeli nastavnik ga je o svemu obavijestio. Inače, plan im je bio da lete do Grobnika i ondje odrade par slijetanja te se vrate u Zagreb.

"Bili su na nekih maksimalno 300 metra visine kada se to dogodilo. Pribranošću nastavnika sve se dobro završilo", kaže Bucalović.

U takvim letjelicama ne nose se padobrani, a Bucalović ističe, da samo u filmovima netko sa zemlje može tada pomoći.

Kopirati
Drag cursor here to close