Terorizam

Maksimu Božiću 6, a Edinu Hastoru 3 godine zatvora

Prvostupanjskom presudom Suda BiH od 4. srpnja Božiću je izrečena zatvorska kazna od četiri godine, a Hastoru dvije i pol godine.
Vijesti / Flash | 05. 12. 2019. u 15:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: BIRN / Suđenje Hastoru i Božiću

Apelacijsko vijeće Suda BiH donijelo je drugostupanjsku presudu kojom je Maksimu Božiću izrečena kazna zatvora od šest godina, a Edinu Hastoru tri godine za kazneno djelo terorizam.

U priopćenju iz Suda BiH precizira se da je Apelacijsko vijeće 8. listopada donijelo drugostupanjsku presudu kojom su odbijene kao neosnovane žalbe branitelja optuženih izjavljene protiv prvostupanjske presude Suda BiH od 4. srpnja ove godine.

Drugostupanjskom presudom uvažena je žalba Tužiteljstva BiH i prvostupanjska presuda preinačena u dijelu koji se odnosi na izrečenu kazneno-pravnu sankciju.

Prvostupanjskom presudom Suda BiH od 4. srpnja Božiću je izrečena zatvorska kazna od četiri godine, a Hastoru dvije i pol godine.

Maksima Božića /29/ uhitili su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH 10. travnja 2018. godine u Gornjoj Maoči zbog kaznenog djela terorizam.

Božić, Srbin porijeklom iz Bijeljine koji je prije desetak godina prešao na islam i pridružio se vehabijskom pokretu, koristio je imena Mirza Gradaščević i Abu Muhamed.

Godinama je živio u Beču, gdje je i vrbovan za terorističke aktivnosti.

Određeno vrijeme nalazio se u zatvoru u Austriji zajedno sa Mevlidom Jašarevićem, osuđenim za terorizam u BiH, koji je 2011. godine pucao na Veleposlanstvo SAD u Sarajevu i ranio jednog policajca.

Kopirati
Drag cursor here to close