Obećali zajednički biznis

Makedonci prevarili Hercegovca za 10.000 KM

Zanimljivo je da je jedan Makedonac koristio putovnicu umrlog čovjeka, državljanina Srbije, i pomoću tog dokumenta više puta prelazio državne granice u regiji
Vijesti / Flash | 06. 05. 2019. u 21:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Policija u Trebinju razotkrila je dvojicu Makedonaca, Vasila Dimovskog (74) i Andreja Sazdova (60), koje sumnjiče za više prijevara, a posljednje su počinili u Trebinju 30. travnja, kada su prevarili jednog Trebinjca za 10.000 maraka, uvjerivši ga da će ući u zajednički biznis, pišu Nezavisne novine.

"Operativnim radom na terenu policijski službenici su identificirali V.D. i A.S., za koje je utvrđeno da se radi o organiziranoj kriminalnoj grupi koja je koristila lažne identifikacijske dokumente. Prema prikupljenim informacijama, došlo se do saznanja da se navedene osobe duži period bave izvršenjem kaznenih djela prevara na području zemalja bivše Jugoslavije, kao i zemalja Europske unije, kojom prilikom su pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od više desetina hiljada maraka", priopćeno je u Policijskoj upravi Trebinje.

Zanimljivo je da je jedan Makedonac koristio putovnicu umrlog čovjeka, državljanina Srbije, i pomoću tog dokumenta više puta prelazio državne granice u regiji. Kod njih je policija pronašla veću količinu novca, satova i nakita, za koje se sumnja da su ih stekli prijevarama koje su radili.

Kako neki mediji saznaju, Dimovski i Sazdov su jednoj osobi iz Trebinja rekli da su predstavnici telekomunikacije kompanije i ponudili joj da bude njihov zastupnik u tom gradu, za što joj je navodno potrebno 10.000 KM. Da bi ugovorili posao, bilo je potrebno da oštećeni dokaže da ima taj novac. Nakon što je u kuverti kao dokaz priložio pomenutu sumu novca, Makedonci su zamijenili kuverte, pri čemu su uzeli onu s novcem, a prevarenom su ostavili kuvertu s papirnim maramicama.

Policija je navedene osobe predala Okružnom javnom tužiteljstvu u Trebinju, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu zbog sumnje da su počinili prijevaru.

Kopirati
Drag cursor here to close