Pismo potpore

Majke Srebrenice podržale obitelji uhićenih Hrvata iz Orašja

Vijesti / Flash | 18. 11. 2016. u 14:36 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Minira Šubašić u ime bosanskohercegovačke udruge "Majke Srebrenice" i Slavica Bilić, prva predsjednica "Bedema ljubavi- pokreta majki za mir", u petak su iz Vukovara poslale poruku solidarnosti s obiteljima nedavno uhićenih pripadnika HVO-a iz Orašja.

"Vjerovale smo kako je iskreno prijateljstvo i solidarnost način kako se treba nositi s izazovima spore pravde i političkih manipulacija, koje je politika i u našim zemljama, a osobito politika međunarodne zajednice prouzročila. Više od dvadeset godina nakon rata pravda vapi do neba, a žrtve stoje osramoćene. Mi smo toga svjesne, i u osudi zločina i borbi protiv i njegovih izvršitelja nećemo stati", poručuju Šubašić i Bilić.

Ističu kako osuđuju svaki zločin i trajno žele pravdu, a protive se manipulacijama "koje su nas do sada, a i danas udaljavale od istine". "Previše se u tom smislu varalo žrtve, a da ne bismo znali o šteti koju je to donijelo", navode u pismu.

Obiteljima uhićenih Hrvata iz Orašja poručuju kako nisu sami, već dijele njihove boli i brige.

"Posebno nam je važno njegovati prijateljstvo između BiH i Hrvatske, između budućih generacija koje su zavrijedile bolju budućnost i miran život. Želimo vas posjetiti i s vama razgovarati, ne kao političari, već kao majke i žene s osobitim osjećajem duga prema žrtvama i našoj budućnosti", kažu u pismu.

Kopirati
Drag cursor here to close