Prekršila zakon

Majka Davida Dragičevića mora pred Sud

Suzana Radanović, majka Davida Dragičevića, naći će se pred Osnovnim sudom, a kako je navedeno u pozivu, prekršila je Zakon o javnom redu i okupljanju. Građanski način borbe za istinu, samo s jednim pitanjem: Tko je ubio Davida?
Vijesti / Flash | 06. 10. 2019. u 08:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slučaj ubojstva 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića ni nakon 19 mjeseci nije riješen. Dok su nadležne institucije odavno zakazale u ovom predmetu, te je istraga samog ubojstva na nuli, protiv Davidovih roditelja se pokreću tužbe i vode prekršajni postupci. Osnovni sud Banja Luka uputio je Suzani Radanović, majci ubijenog Davida, poziv na usmeni pretres koji je zakazan za 14. listopad. Poziv je upućen zbog “sprečavanja rada službenika i nepostupanja po naredbi”.

Suzana Radanović, majka Davida Dragičevića, naći će se pred Osnovnim sudom, a kako je navedeno u pozivu, prekršila je Zakon o javnom redu i okupljanju. Građanski način borbe za istinu, samo s jednim pitanjem: Tko je ubio Davida?

Dana 25. prosinca prošle godine građani su rastjerani, Trg Krajine počišćen, roditelji Davida Dragičevića privedeni. Okupljanja grupe trajno zabranjena. Te slike prenijeli su brojni svjetski mediji. Dok  roditelje terete i  proganjaju, istraga tapka u mjestu, prenosi Federalna.

''Pozivam sve ljude koji su taj dan bili na Trgu, koji su svjedočili, da također dođu, pošto u pozivu stoji da dostavim dokaze i dovedem svjedoke. Šta država, tužiteljstvo, sud pokušava uraditi ovim svojim činom? To je još jedan pokazatelj njihove nemoći. Sudi se majci zato što je stajala na Trgu. Smatram da nikakav prekršaj nisam napravila'', kaže Suzana.

Koji je opis prekršaja, na koji način je ona to uradila i prema kome nije poznato, pojašnjava Milan Malešević, odvjetnik Suzane Radanović. Tvrdi da je riječ o klasičnom zastrašivanju.

''Vrši se dalji pritisak od strane Policijske uprave Banjaluka, konkretno, Policijske stanice Centar, koja je zadužena za progon ljudi koji podržavaju obitelj Dragičević-Radanović. Protiv majke kojoj je neko ubio dijete, a država ne želi istražiiti na adekvatan način, primjenjivati ovakvu represiju nije ljudski, nije normalno, a pravno je vrlo upitno'', navodi Malešević.

Tražiti prekršajnu odgovornost majke ubijenog mladića je notorna pravna glupost. Cilj je da roditelji ne traže istinu i pravdu, smatra odvjetnik obitelji Dragičević Ifet Feraget.

''Oni ne mogu postupati kao neovisni istražitelji, ni kao neovisni tužitelj. Oni su motivrasani da zatru svaki pokušaj da se utvrdi njihova odgovornost, ali mi nećemo nikada odustati. Ta odgovornost pripadnika MUP-a Republike Srpske treba biti utvrđena a ovi postupci predstavljaju samo signal postojanja lošeg vremenskog perioda'', smatra Feraget.

I ocu ubijenog mladića Davoru Dragičeviću sudi se po tužbi za klevetu. Iz grupe “Pravda za Davida” kažu da će 14. listopada Davidovoj majci pružiti apsolutnu potporu. Osim za roditelje, brojne prekršajne prijave podnesene su za više od, kako kažu, stotinu članova ove grupe.

Kopirati
Drag cursor here to close