Split, Brela, Makarska...

Lopovi haraju plažama, ovog vikenda prijavljeno pet krađa na hrvatskoj obali

Redom su sve krađe počinjene tako što su kupači svoje torbe i ruksake s vrijednim predmetima ostavili bez nadzora.
Vijesti / Flash | 01. 07. 2019. u 12:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Internet / Plaža u Makarskoj

Prošlog vikenda splitskoj policiji je prijavljeno čak pet krađa na plaži. Na meti su bili kupači na splitskim Bačvicama i Firulama te na plažama u Brelima i Makarskoj.

Okradeni su hrvatski i strani državljani, prenosi Slobodna Dalmacija. Redom su sve krađe počinjene tako što su kupači svoje torbe i ruksake s vrijednim predmetima ostavili bez nadzora. Lopovi su  iskoristili njihovu nepažnju i vrijeme tijekom kojeg su se nalazili u moru ili na drugom mjestu. Krali su sve što su našli, a najviše: mobitele, naočale i novac.

Kako bi spriječili buduće slične događaje iz policije skreću pozornost građanima na počinjene krađe te savjetuju da prilikom odlaska na plažu svoje predmete (torbe, ruksake i sl) ne ostavljaju bez nadzora, posebno ne na dulje vrijeme. Navode jedan primjer u kojem je krađa počinjena dok se oštećeni nalazio u moru gdje je boravio više od sat vremena.

Također daju preporuku da osobne predmete prilikom odlaska u more ostave na sigurnom mjestu. Uputno je da prilikom odlaska na plažu ne nose sa sobom vrijedne predmete, poput nakita, veće količine novca, dokumente i slično.

Kopirati
Drag cursor here to close