Usporedba

Logoraši traže da Komarica napusti mjesto biskupa

Vijesti / Flash | 19. 05. 2016. u 08:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savez logoraša Republike Srpske ocijenio je da je banjalučki biskup Franjo Komarica, uspoređujući Banja Luku i Bleiburg, na monstruozan način uvrijedio srpske žrtve i da zbog toga mora napustiti mjesto banjalučkog biskupa.

"Komarici preporučujemo da što hitnije odstupi s pozicije banjalučkog biskupa, jer ovakvim ponašanjem sigurno ne doprinosi miru i povjerenju među narodima u BiH", navodi se u priopćenju Saveza logoraša, prenijela je Srna.

Ističe se kako je Komarica izjavom o Banja Luci, kao drugom Bleiburgu, ''pokazao svoje drugo lice identično njegovom imenjaku - nekadašnjem predsjedniku Hrvatske Franji Tuđmanu, čija je politika dovela do 222 logora za Srbe u BiH, a protjerivanjem Srba iz Hrvatske dovršila projekt jasenovačkog genocida''.

S druge strane, saborski zastupnik HDZ-a Božo Ljubić upozorio je u srijedu u Hrvatskom saboru na, kako je kazao, političko-medijsku hajku koja se vodi posljednja dva dana prema banjalučkom biskupu Franji Komarici.

"Začuđujuće je da je ta hajka pošla od službenih predstavnika Republike Srpske i nakon što je predsjednik entiteta gospodin Milorad Dodik zamjerio gospodinu Komarici na dramatici njegove usporedbe onoga što se dogodilo Hrvatima u Republici Srpskoj s onim što se desilo u Bleiburgu. Tome su se priključile sve vodeće stranke iz Republike Srpske uključujuči i gradonačelnika Banja Luke", rekao je Ljubić.

Kopirati
Drag cursor here to close