Privremena statutarna odluka

Livno postalo grad

Na sjednici Općinskog vijeća Livno održanoj u petak usvojena je privremena statutarna odluka Grada Livna čime je sjedište Hercegbosanske županije postalo gradom.
Vijesti / Flash | 09. 03. 2018. u 16:49 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici Općinskog vijeća Livno održanoj u petak usvojena je privremena statutarna odluka Grada Livna čime je sjedište Hercegbosanske županije postalo gradom.

Za ovaj povijesni čin, svoj glas su dali vijećnici HDZ-a BiH, SDA te samostalni vijećnici Ante Drinjak i Ivana Barbarić. Protiv su bili vijećnici HDZ-a 1990, DF-a i Jakov Perković, dok je Toni Miloloža bio suzdržan.

Iz livanjskog HDZ-a BiH rečeno je kako je do postignuća i usvajanje ove odluke, prethodno trebalo dobro osmisliti i odraditi pripremne radnje što je i učinjeno od strane načelnika Općine Livno i u izglasavanju Zakona o gradu Livnu na razini Vlade FBiH, Zastupničkog parlamenta FBiH, Doma naroda FBiH.

Donošenjem ove odluke, neće odmah biti bolje i ne treba ovu odluku iskrivljavati i ismijavati. Treba je iskoristiti i smatrat je prilikom za napraviti nešto. Ona nam otvara vrata da samostalno i lakše dođemo do europskih fondova i stvaranja ugodnije perspektive za sve žitelje Livna, istaknuli su iz HDZ BiH.

Donošenjem ovog privremenog statusa opisan je sav prelazni period do usvajanja statuta grada, rekao je Feni predsjednik Općinskog vijeća Livno Sead Hadžijahić.

Dodao je kako SDA kao i njihov koalicijski partner HDZ BiH ima isti stav po pitanju usvajanja statuta i proglašenjem gradom, naglasivši kako Livno ovim statusom u budući dobiva lakši pristup fondovima kojim će se dalje ulagati u grad.

Kopirati
Drag cursor here to close