Federacija se trese

Liječnici štrajkom do prava na svoj sindikat

U ponedjeljak prosvjednici će se okupiti ispred SKB Mostara u 8.15, ispred KB Safet Mujić u 8.30, Dom zdravlja Mostar i Dom zdravlja Stari grad u 13 sati.
Vijesti / Flash | 19. 09. 2019. u 13:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije održat će u ponedjeljak 23. rujna polusatni štrajk upozorenja u svih 10 županija, zbog pitanja reprezentativnosti doktora u FBiH, kao i pitanja poštivanja Kolektivnih ugovora, priopćeno je iz Sindikata doktora medicine i stomatologije HNŽ-a.

''Tražimo da se kroz zakon o reprezentativnosti prizna važnost doktora u zdravstvu. Nositelji smo odgovornosti, u svoju titulu DOKTOR MEDICINE  smo uložili više od 20 godina učenja, tu smo 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu za sve građane FBiH i tražimo da Vlada FBiH da važnost svemu tome'', navode u priopćenju.

Naime, prije četiri mjeseca je Savez strukovnih sindikata organizirao je prosvjede u Sarajevu za pitanje reprezentativnosti i tada je 2000 doktora na ulicama Sarajeva'' pokazalo da im je dosta toga da drugi odlučuju za njih''.

''Od prosvjeda je prošlo 4 mjeseca, dovoljno vremena smo im dali i više ne želimo čekati rješenje našeg statusa. U ponedjeljak organiziramo štrajk upozorenja u svih 10 županija, a odluku o daljim koracima će donijeti Skupština saveza 5. listopada ako do tada ne bude pokrenuto rješavanje ovoga pitanje'', navode.

HNŽ-u  žele kroz štrajk upozorenja podsjetiti na još uvijek do kraja neriješeno pitanje primjene Kolektivnog ugovora. ''Ne želimo svaki mjesec pokretati obustavu rada i tako se boriti za naša prava. Na putu smo da se nađe rješenje i nadamo se da će se svi odgovorni uključiti u pitanje zdravstva te da ćemo pitanje Kolektivnog ugovora završiti za cijelo njegovo trajanje'', stoji u priopćenju.

U ponedjeljak prosvjednici će se okupiti ispred SKB Mostara u 8.15, ispred KB Safet Mujić u 8.30, Dom zdravlja Mostar i Dom zdravlja Stari grad u 13 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close