807 materijalnih dokaza

Lijanovići i ostali: Uložena dokumentacija za tvrtku ''Farmko''

Obrana je uložila 807 materijalnih dokaza, a tužitelj tvrdi da su neki od njih nevaljani
Vijesti / Flash | 17. 10. 2017. u 11:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na suđenju Jerki Ivankoviću Lijanoviću i još devet optuženih za organizirani kriminal, pranje novca i porezne utaje, obrana je uložila materijalnu dokumentaciju za tvrtku ''Farmko''.

Samir Pipić, koji brani optuženog Milorada Bahilja, kazao je da se radi o 807 materijalnih dokaza, ali oni nisu prikazivani u sudnici.

''Radi se o rješenjima i zapisnicima Uprave za neizravno oporezivanje, rješenjima Suda BiH da su ulagane žalbe na te akte, stanju bilansa i analitičkim karticama svih partnera'', dodao je Pipić, izvještava Balkanska istraživačka mreža (BIRN).

Jerka, Slavu i Jozu Ivankovića Lijanovića te Miroslava Čolaka optužnica tereti za pranje novca, a Bahilja, Jozu Sliškovića, Željka Mikulića, Draženka Kvesića, Mirjanu Šakotu i Mirka Galića za neplaćanje poreza. Svima je na teret stavljen i organizirani kriminal, a pored njih za neplaćanje poreza se terete tvrtke ''Lijanovići'', ''Mi-MO'', ''Farmer'', ''Farmko'' i ''Optimum''.

Tužitelj Ismet Šuškić je rekao da je obrana uložila puno dokaza, ali da se nije izjasnila na koje okolnosti su dokumenti predočeni, kao i da neki od njih izlaze izvan razdoblja na koji se odnosi optužnica. Suđenje će biti nastavljeno 24. listopada.

Kopirati
Drag cursor here to close