Izjašnjenje

Lijanovići i ostali negirali krivicu za poreznu utaju

Vijesti / Flash | 10. 06. 2016. u 14:27 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slavo i Jozo Ivanković Lijanović sa šest drugih optuženih negirali su krivicu za organizirani kriminal, pranje novca, krivotvorenje poslovnih knjiga i poreznu utaju.

"Časni sude, nisam kriv", rekli su jedan za drugim pred Sudom BiH Slavo i Jozo Ivanković Lijanović, Milorad Bahilj, Jozo Slišković, Željko Mikulić, Draženko Kvesić, Mirjana Šakota i Mirko Galić, prenosi BIRN.

Oni su optuženi da su, kao organizirana kriminalna grupa, izbjegavali plaćanje poreza. Tužiteljstvo BiH je, uz njih, optužilo firme "Lijanovići", "Mi-MO", "Farmer", "Farmko" i "Optimum" za neplaćanje poreza u periodu od 2007. do 2012. godine. Predstavnici ovih firmi su na ročištu, također, rekli da se ne osjećaju krivim.

Ranije se o krivici izjasnio i Jerko Ivanović Lijanović, dok je odvjetnik Dragan Barbarić rekao da njegovi klijenti Miroslav Čolak i Stipo Ivanković zbog bolesti ne mogu pristupiti izjašnjenju o krivici.

Sud će naknadno odlučiti hoće li postupak protiv njih biti razdvojen. Optužnica protiv Lijanovića i ostalih potvrđena je krajem siječnja.

Bivši federalni ministar poljoprivrede Jerko Ivanković Lijanović i ostali optuženi za organizirani kriminal, pranje novca, krivotvorenje poslovnih knjiga i poreznu utaju, a uhićeni su 2014. godine u okviru akcije Agencije za istrage i zaštitu BiH kodnog naziva "Meso", prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close