NS Radom za boljitak

Lijanović: Jasno je tko je profitirao iz mog uhićenja

Ivanković-Lijanović je kazao kako je njegova stranka rješenje za ovu zemlju.
Vijesti / Flash | 12. 11. 2019. u 18:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik stranke Radom za boljitak Jerko Ivanković-Lijanović je danas u programu N1 televizije govorio prvi put nakon oslobađajuće presude kazavši da su se "njegovim uklanjanjem iz izbornog procesa drastično promijenili izborni rezultati".

Kazao je kako je vrlo jasno tko stoji iza njegovog uhićenja te da cijela priča ima političku pozadinu.

''Dva dana prije početka izborne kampanje uhititi zamjenika premijera i ministra poljoprivrede, vodoprivrede, jasno je tko je iz toga profitirao. HDZ BiH i njegovi saveznici. Mojim uklanjanjem iz izbornog procesa su se drastično promijenili izborni rezultati. Moje uhićenje uz prisustvo kamera, dugih cijevi, govori o potrebi da se nešto spektakularno napravi", istaknuo je.

Ivanković-Lijanović je kazao kako je njegova stranka rješenje za ovu zemlju.

"NSRzB je rješenje za ovu zemlju. Vidimo više nakon pet godina od moje eliminacije svi zajedno propadamo jer naše vodstvo nema adekvatno rješenje. Kod nas se, nogometnim žargonom, lome noge i ruke kako ne bi izgubili utakmicu", istaknuo je.

"Meni je čak prijećeno kroz određenu komunikaciju, od onih koji su ovo izveli na način da ako ne budem napustio Vladu da će mi se pakovati politički procesi. To su oni koji su profitirali iz svega toga. Nisam vjerovao da može doći do te vrste zloupotrebe institucija, ali sam evo osjetio na svojoj koži".

Komentirao je kako se pravosuđe sastoji od više dijelove, a neki organi su pod političkom kontrolom. ''Ja sam ukazivao da postoji politički utjecaj, doživio sam nešto što je potpuno neprihvatljivo", kazao je i dodao: "Ova presuda je tračak nade i ulijeva povjerenje stanovnicima da je moguće doći do pravde".

Istaknuo je kako je on jedan od ministara koji je uveo transparentnost u rad ministarstva.

"Prije mog dolaska u ministarstvo nikako nije bilo natječaja. Nismo imali nezadovoljstvo istinskih poljoprivrednika, nego udruženja koji su instruirani da vode kampanju protiv mene. Ja sam ministar koji je uveo transparentnost, a koja nikada nije bila do tada. To je politički proces protiv mene da se negira i zataška što sam uradio u mom mandatu a bilo je naprednije nego sve što su uradili ovi prije mene", rekao je za N1.

Kopirati
Drag cursor here to close