Granična policija BiH

Lažni PCR testovi i uhićenje na graničnim prijelazima

Prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Gradiška, 11. veljače 2021., lišen je slobode H.L. (1981.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju, također, radi izdržavanja kazne zatvora.
Vijesti / Flash | 15. 02. 2021. u 13:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina, 14. veljače 2021. godine, nisu dozvolili ulazak u Bosnu i Hercegovinu dvojici stranih državljana, nakon što su prilikom graničnih provjera predočili falsificirane potvrde PCR testa na COVID-19. Riječ je o dvojici državljana Republike Srbije koji su kontrolirani na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo ''falsificiranje isprave'', o događaju je obaviješten tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini, prema čijem je nalogu predmet ustupljen službenicima Stanice granične policije Badovinci Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Istoga dana, službenici JGP Orašje su prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Orašje, otkrili i falsificiranu vozačku dozvolu Republike Hrvatske koju je na uvid dao državljanin BiH. O događaju je obaviješten tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Posavskog kantona, prema čijem je nalogu vozačka dozvola privremeno oduzeta, a protiv osumnjičenog ovoj instituciji bit će dostavljen o počinjenom krivičnom djelu.

Službenici JGP Velika Kladuša, 12. veljače 2021., lišili su slobode F.S. (1968.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Cazinu zbog krivičnog djela ''falsificiranje isprave''. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Velika Kladuša i predan službenicima Sudske policije Bihać.

Dan ranije, 11. veljače 2021., službenici JGP Zvornik lišili su slobode M.Š. (1963.), državljanina BiH i R. Srbije, nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Karakaj i predan službenicima Sudske policije Zvornik.

Prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Gradiška, 11. veljače 2021., lišen je slobode H.L. (1981.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju, također, radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici JGP Gradiška, ovog bh. državljanina predali su službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Kopirati
Drag cursor here to close