Policajac na podu

Laktaši: Boksač i trener krali cigarete

Vijesti / Flash | 29. 03. 2014. u 13:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija u Trnu kod Laktaša uhapsila je tri osobe zbog teške krađe te napada na policijskog službenika.

Agencija Fena objavila je kako su uhićeni Darko Jarić, Mladen Trubajić i Danijel Topalović, glavni trener u Bokserskom klubu „Slavija“, dok je spomenuti Jarić član tog kluba.

Glasnogovornica Centra javne sigurnosti Banja Luka Marija Markanović potvrdila je za Fenu da je policija u Trnu, 28. ožujka oko 3.30 sati, zatekla tri osobe u izvršenju krivičnog djela krađa, u firmi „Adista BiH“, koja se bavi veleprodajom cigareta.

Policija je ove osobe zatekla dok su iznosili različite vrste cigareta iz spomenute firme.

U tom momentu jedan od izvršitelja bježi, dok su druge dvije osobe lišene slobode i to D.J. (1987.) i M.T (1990.) oba iz Banja Luke.

Međutim, D.J. prilikom lišavanja slobode udara policijskog službenika u predjelu glave, obara ga na tlo, usljed čega je policajac zadobio teške tjelesne ozljede, potres mozga i istegnuće vratne kralježnice. Ipak je uspio svladati i uhititi napadača.

''Izvršenim uviđajem utvrđeno je da su ove osobe prije dolaska policije uspjele otuđiti razne vrste cigareta u iznosu od oko 6.700 KM, a na mjestu događaja su pronađene i odbačene cigarete u vrijednosti od 9.000 KM'', precizirala je Markanović.

Tijekom kriminalističke obrade spomenutih osoba, utvrđeno je da im je prilikom izvršenja ovog krivičnog djela pomagao i D.T. (1988.), iz Dervente, koji ih je putničkim vozilom prevozio do mjesta izvršenja krivičnog djela, kao i vršio odvoz ukradenih cigareta koje su oni, najvjerojatnije, preprodavali.

Nakon završene krim-obrade uhićeni su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teška krađa i napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, provedeni u Okružno teužiteljstvo Banja Luka na dalje postupanje, dok se radi na pronalasku četvrtog izvršitelja ovih teških krađa.

Policija ima određena saznanja da je ova grupa vršila krađu cigareta i iz još nekih firmi, prodavaonica i crpki na području Doboja, Prijedora i Banja Luke.

Kopirati
Drag cursor here to close