Dosta?

Kvesić: Imamo zaštitne opreme za sljedećih 10 dana

''Ona najbolja nedostupna je za kupiti nama u BiH, a ova druga koju kupujemo dolazi u toliko različitoj kakvoći da sve skupa iziskuje prilično veliki oprez'', dodao je Kvesić.
Vijesti / Flash | 24. 04. 2020. u 17:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Trenutačno imamo opreme za sljedećih desetak dana. Svakoga dana radimo na tome. Planiramo, dogovaramo i u svakoj situaciji imamo plan “B” i plan “C”. Javnost mora znati da je glede opreme na tržištu sveopći nered'', rekao je za Večernji list ravnatelj SKB Mostar Ante Kvesić.

Naveo je da svi koji imaju krizne stožere za točku broj jedan imaju temu nabave zaštitne opreme, kod nas pogotovo. 

''Ona najbolja nedostupna je za kupiti nama u BiH, a ova druga koju kupujemo dolazi u toliko različitoj kakvoći da sve skupa iziskuje prilično veliki oprez'', dodao je Kvesić.

Kada je u pitanju stručni kadar naveo je kako najvećim uspjehom svoga rukovođenja SKB-om Mostar smatra upravo stav i politiku koju vodi kada je u pitanju ulaganje u kadar.

''Možete napraviti novu zgradu, kupiti opremu i množiti je, ali ako nemate ljude koji znaju raditi, onda nemate ništa. Svake godine šaljemo ljude na specijalizaciju, a meni su upravo znali spočitavati da pretjerujem u broju specijalizacija. Ja sam i namjerno pretjerivao zato što sam nakon rata imao iskustvo da kada ih pošaljemo 70 na specijalizaciju, vrati nam ih se 50. Tako ćemo nastaviti i dalje'', rekao je.

Naveo je kako je trenutačno u SKB-u Mostar zaposleno 2220 djelatnika, od kojih 185 specijalista, a 104 liječnika su na specijalizaciji.

''Imamo 76 subspecijalista i 13 njih na subspecijalizaciji. Zanimljiv je podatak da je tijekom rata ukupan broj svih djelatnika bolnice bio 380, a danas imamo 395 liječnika. Eto što smo radili sve ove godine. Bez obzira što pojedinci odlaze, imamo dovoljno kadra, a neki i dolaze'', rekao je ravnatelj mostarske bolnice

Cijeli intervju možete pročitati u Večernjem listu.

Kopirati
Drag cursor here to close