Mještani u strahu

Kupres: Medvjedi i vukovi sve više u blizini obiteljskih kuća

Prošli tjedan na području Kupresa medvjedi su sljedeći instinkte za hranom sve češće silazili u selo te uništavali na desetine pčelinjaka.
Vijesti / Flash | 14. 10. 2019. u 12:58 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR  / Ilustracija

Nakon medvjeda koji su prošlog tjedna uništavali pčelinjake po općini Kupres, stanovnici nekih sela u toj općini upozoravaju i na sve učestaliju pojavu vukova u blizini obiteljskih kuća.

Tako članovi obitelji Cvijanović navode da se u kupreškom naselju Olovo u lipnju ove godine medvjed dva puta pojavio blizini kuća, a u zadnjih tjedan dana vuk je oko obiteljskih kuća viđen nekoliko puta usred dana.

"Mislimo da se radi o dva različita vuka, s tim da je jedan od njih viđen prošli tjedan kada se šetao po selu, a danas ponovno na cesti kada ga je udarilo vozilo, ali je vuk bez većih ozljeda pobjegao iznad ceste", kazali su iz obitelji Cvijanović.

Također i oni, kao i kupreški pčelari, apeliraju na nadležne institucije da nekako riješe ovaj problem zbog opasnosti za stanovništvo i djecu koja pješke idu u školu.

Naime, prošli tjedan na području Kupresa medvjedi su sljedeći instinkte za hranom sve češće silazili u selo te uništavali na desetine pčelinjaka.

Medvjed se, kažu kupreški stanovnici, udomaćio na području općine, a već je posjetio pet pčelinjaka koji se nalaze nedaleko od obiteljskih kuća te uništavajući košnice i pčelinje zajednice pričinio veliku štetu, a pčelari su nemoćni jer se radi o zaštićenoj životinji i ne znaju kako se obraniti od neželjenog gosta.

Kopirati
Drag cursor here to close