Ivanić

Krize ima, ali nije drama

Vijesti / Flash | 04. 08. 2016. u 07:18 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić smatra kako bi bilo daleko bolje da je najnoviji dogovor o Mehanizmu koordinacije postignut institucionalno, odnosno da su se sastali članovi Predsjedništva s predsjedateljem Vijeća ministara, predsjednicima i premijerima entiteta.

"Tada nitko ne bi mogao imati nikakvu primjedbu", rekao je Ivanić za portal Vijesti i dodao kako kao netko tko nije bio izravno involviran u ovaj dogovor namjerava pokušati utjecati na to da se stvari smire.

Prema njegovim riječima, dogovor predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića postignut 31. srpnja u Istočnom Sarajevu prouzrokovao je određenu krizu u BiH, ali ne dramatičnih razmjera.

"Mislim da, ako ima dobre volje, možemo to prevladati", rekao je Ivanić ocijenivši da županije u skladu s njihovim ustavnim nadležnostima treba uključiti svuda tamo gdje su ustavno nadležni kako oni ne bi bojkotirali odluke koje ih se tiču.

Smatra kako je najnovije rješenje na tragu onoga što je Savez za promjene usvojio i da nema dramatičnih promjena.

"Ne mislim da tu ima nešto spektakularno, to je samo jedan osigurač koji je svakako bio sadržan. Tko je mogao natjerati Republiku Srpsku, ako čak i mehanizam koordinacije nešto zaključi, da uradi ono što neće? Nije mogao nitko. To je bilo jasno od samog početka", istaknuo je Ivanić te izrazio uvjerenje da nema ništa od prekompozicije vlasti na razini BiH.

"Kao član Predsjedništva BiH, imam toliko mogućnosti da na to utječem, nemoguća je prekompozicija vlasti, od toga nema ništa. Možda ima ljudi koji bi voljeli drugačije, ali dok god sam ja član Predsjedništva, to je nemoguće", zaključio je Ivanić.

Kopirati
Drag cursor here to close