Kaznena kolonija

Kritičar Kremlja Aleksej Navaljni premješten na nepoznatu lokaciju

Vijesti / Flash | 12. 03. 2021. u 16:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kritičar Kremlja Aleksej Navaljni premješten je iz pritvora u ruskom Vladimiru na nepoznatu lokaciju, rekao je njegov odvjetnik u petak.

Navaljni, jedan od najistaknutijih kritičara ruskog predsjednika Vladimira Putina, premješten je u veljači iz zatvora u Moskvi nakon što je osuđen na dvije i pol godine zatvora, što je Zapad osudio kao politički motiviran čin.

Prvo su ga držali u zatvoru Kolčuginu u Vladimirskoj oblasti sjeveroistočno od Moskve. Novinska agencija TASS tada je objavila da je Navaljni ondje bio u karanteni prije nego što su ga premjestili u kaznenu koloniju IK-2, koja se također nalazi u Vladimirskoj oblasti.

Vadim Kobzev, jedan od njegovih odvjetnika, rekao je da ga je drugi odvjetnik pokušao vidjeti u petak, ali su mu rekli da je Navaljni premješten.

"U zatvoru su rekli da nije ondje i to je to", rekao je Kobzev za Reuters.

Pozivajući se na zakone o zaštiti osobnih podataka, glasnogovornica Federalne službe za upravljanje kaznenim sustavom izjavila je da ne može otkriti podatke o lokaciji Navaljnog.

Navaljni (44), uhićen je u siječnju po povratku iz Njemačke gdje se oporavljao od trovanja nervnim agensom novičokom kako navode zapadne zemlje.

Kremlj odbacuje umiješanost, sumnjičav je prema trovanju i sugerira da je cijeli slučaj možda montiran.

Navaljni je po povrfatku u Rusiju pritvoren zbog kršenja uvjetnog otpusta za što kritičar Kremlja tvrdi da su izmišljene optužbe. Potom je osuđen na dvije i pol godine zatvora.

Zapadne zemlje zatražile su njegovo oslobađanje, a Sjedinjene Države i Europska unija nametnule su sankcije Moskvi.

Kopirati
Drag cursor here to close