strašni zločin

Kristina Krpljan (19) usmrćena je s više od 30 uboda nožem

Vijesti / Flash | 24. 02. 2017. u 11:01 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kristina Krpljan (19) usmrćena je s više od 30 uboda nožem, doznaje se u policiji, a opisom kaznenog djela za koje je prijavljen ubojica David Komšić potvrđena je sumnja da je djevojka u vrijeme ubojstva bila trudna.

Zagrebačka policija protiv 20-godišnjeg Komšića podnijela je kaznenu prijavu za teško ubojstvo i to prema tri zakonska stavka koji propisuju kaznu od najmanje deset godina zatvora onome tko "ubije osobu posebno ranjivu zbog njezine dobi, teže tjelesne ili duševne smetnje ili trudnoće", "blisku osobu koju je već ranije zlostavljao" ili počini ubojstvo iz "koristoljublja, bezobzirne osvete, mržnje ili iz drugih niskih pobuda".

Kriminalističko istraživanje pokazalo je i da ubojica u vrijeme zločina nije bio pod utjecajem alkohola.

Policija je ranije izvijestila da se Komšić sam predao, iako je neposredno nakon što je u srijedu navečer izbo djevojku u automobilu parkiranom na zagrebačkoj Peščenici, otišao s mjesta zločina.



Prema pisanju medija njihov odnos bio je problematičan duže vrijeme zbog čega je Komšić imao i sudsku zabbranu pristupa djevojci. Mediji navode i da je djevojka jutro prije ubojstva davala iskaz tužiteljstvu zbog prometne nesreće u kojoj se automobil u kojem je bio Komšić s prijateljima zabio u njen automobil. Jutarnji list objavio je i tvrdnju žrtvine majke da je djevojka dva mjeseca bila trudna s drugim muškarcem.

Komšić bi tijekom dana trebao biti ispitan u državnom odvjetništvu, nakon čega će sudac istrage odlučiti o istražnom zatvoru.

Sindikat policijskih službenika (SPS) u petak je izvijestio da u ovom slučaju nije zakazala policija, podsjećajući da je mladić koju ju je usmrtio prošle godine prijavljen jer je automobilom pregazio pješaka, ali mu država "izricanjem adekvatne i brze kazne" nije pokazala da je "njegovo ponašanje zabranjeno i društveno neprihvatljivo".

Kopirati
Drag cursor here to close