527 prijava

Krimolovci - Najviše prijava u vezi s drogama i zloupotrebom službenog položaja

Pored navedenog, putem elektronskog obrasca za prijavu kaznenog djela zaprimljene su 63 prijave, od kojih je 19 sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima
Vijesti / Flash | 04. 07. 2019. u 12:20 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u lipnju ove godine registrirali su 464 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“, od kojih je 12 bilo sa korisnim informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja. 

Pored navedenog, putem elektronskog obrasca za prijavu kaznenog djela zaprimljene su 63 prijave, od kojih je 19 sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja. 

Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela u vezi s opojnim drogama, zloupotrebom službenog položaja, gospodarskim kriminalom, krijumčerenjem i ostalim kaznenim djelima. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektronskog obrasca, 27 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po četiri je postupala i SIPA. 

U lipnju je primljeno 12 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektronskog obrasca za prijavu kaznenog djela, priopćeno je iz SIPA-e.  

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 35 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020  505.


Kopirati
Drag cursor here to close