Građani sudjeluju

'Krimolovci' : Zaprimljen 531 poziv i 24 korisne informacije u prosincu

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 57 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020.
Vijesti / Flash | 11. 01. 2019. u 14:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u prosincu 2018. godine registrirali su 531 poziv na telefonskoj liniji ''Krimolovci''.

U navedenom periodu od građana su zaprimljene 24 korisne informacije o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Pored navedenog, putem elektronskog obrasca za prijavu kaznenog djela zaprimljeno je ukupno 87 prijava, od kojih je 15 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na osnovu kojih je načinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja, priopćeno je iz SIPA-e.

Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela u vezi s opojnim drogama, zloupotrebom službenog položaja, krijumčarenjem i ostalim kraznenim djelima. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektronskog obrasca, 21 je proslijeđena na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po tri je postupala i SIPA.

U izvještajnom periodu pristiglo je 18 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi s ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektronskog obrasca za prijavu kaznenog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 57 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020.


Kopirati
Drag cursor here to close