Krimolovci

Droga, zloupotreba položaja, kriminal: U srpnju zaprimljeno 630 prijava

Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela u vezi s opojnim drogama, zloupotrebom službenog položaja, gospodarskim kriminalom, korupcijom i ostalim kaznenim djelima.
Vijesti / Flash | 15. 08. 2019. u 13:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u srpnju su registrirali 549 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“, od kojih je 19 bilo s korisnim informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja. 

Pored toga, putem elektronskog obrasca za prijavu kaznenog  djela zaprimljena je ukupno 81 prijava, od kojih je 30 sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja. 

Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela u vezi s opojnim drogama, zloupotrebom službenog položaja, gospodarskim kriminalom, korupcijom i ostalim kaznenim djelima. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektronskog obrasca, 40 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po devet je postupala i SIPA. 

U julu je primljeno 19 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela. 

Pored toga, policijski službenici SIPA-e dali su 44 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020  505, priopćeno je iz Državne agencije za istrage i zaštitu.

Kopirati
Drag cursor here to close