Vodostaji

Krenule su poplave

Iz Odsjeka Civilne zaštite objavljeno je da je postojeća razina vodostaja rijeke Sane uzrokovao zaplavljivanje oko 80 stambenih objekata
Vijesti / Flash | 12. 03. 2018. u 10:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vodostaji rijeka u Republici Srpskoj su u porastu, potvrđeno je iz entitetskog Hidrometeorološkog zavoda. Kako se precizira, vodostaji  Une i Sane su na hidrološkim stanicama Novi Grad/Bosanski Novi i Prijedor premašili kotu redovne obrane od poplava.

U 8.00 sati vodostaj na Hidrološkoj stanici Novi Grad/Bosanski Novi je iznosio 461 cm i kota redovne obrane je premašena za 11 cm.

Na hidrološkoj stanici Prijedor kota redovne obrane od poplava premašena je za četiri cm i vodostaj je u 8.00 sati  iznosio 424 cm.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković proglasio je jutros prvi stupanj pripravnosti-stanje redovne obrane od poplava na području grada, budući da je vodostaj rijeke Sane iznosio 428 centimetra, što predstavlja kritičnu razinu vodostaja s tendencijom daljeg rasta, jer je intenzivno topljenje snijega na slivnom području vodotoka ove rijeke.

Iz Odsjeka Civilne zaštite objavljeno je da je postojeća razina vodostaja rijeke Sane uzrokovao zaplavljivanje oko 80 stambenih objekata u naselju Tukovi, Raškovac i Brezičani i velikog dijela poljoprivrednih površina u tim mjesnim zajednicama, a došlo je i do presijecanja puta Prijedor-Bišćani.

"Vodostaji rijeka Gomjenice i Miloševice su ispod kritične razine i ne ugrožavaju stambene objekte i komunikacije u zoni ovih vodotoka", navodi se u priopćenju.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close