Razgovor

Kovač: Sa Srbijom ćemo raditi na unaprijeđenju naših odnosa

Vijesti / Flash | 06. 02. 2016. u 19:10 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač razgovarao je u subotu, na marginama neformalnog sastanka ministara vanjskih poslova zemalja članica EU-a, sa srbijanskim kolegom Ivicom Dačićem.

U petak i subotu u Amsterdamu su se sastali ministri vanjskih poslova zemalja članica Europske unije, a u subotu su im se pridružili i njihovi kolege iz kandidatskih zemalja Srbije, Crne Gore, Albanije, Makedonije i Turske.

"S ministrom Ivicom Dačićem razgovorao sam o odnosima Hrvatske i Srbije i dogovorili smo se da ćemo raditi na unaprijeđenju naših odnosa. Važno je da ti odnosi budu kvalitetni i da nastavimo surađivati, posebno na ekonomskom planu i da, jasno, one probleme iz prošlosti koje imamo, naslijeđe rata riješavamo, da za to imamo mehanizma i mi ćemo sigurno u bliskoj budućnosti na tom planu biti vrlo efikasni i vrlo uspješni", rekao je Kovač nakon prvog razgovora sa srbijanskim kolegom otkako je stupio na dužnost.

"Mi smo se danas vidjeli prvi put od njegova izbora. Naravno, nismo imali neki dulji razgovor, ali smo zajedno konstatirali da trebamo raditi na jačanju naših bilateralnih odnosa, da jasno definiramo što nešto konkretno i brzo možemo uraditi u našim bilateralnim odnosima i sigurno je da ćemo nastaviti s našim kontaktima čim prođu izbori u Srbiji", rekao je Dačić.

Osim s Dačićem, Kovač je tijekom dvodnevnog neformalnog sastanka imao i nekoliko bilataralnih razgovora sa svojim kolegama iz Velike Britanije Philipom Hammondom, Njemačke Frank-Walterom Steinmeierom i Slovenije Karlom Erjavcem.

Kopirati
Drag cursor here to close