Minimalno dvije godine

Kovač: Nerealno je očekivati da će Hrvatska stupiti u Schengen prije 2018.

Vijesti / Flash | 01. 07. 2016. u 09:48 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih i europskih poslova Hrvatske Miro Kovač kazao je kako nije realno očekivati da će Hrvatska stupiti u schengensku zonu prije 2018. godine, naglasivši kako je najprije potrebno osnažiti hrvatsko gospodarstvo, pa tek onda očekivati pristupanje Hrvatske u Eurozonu uvođenjem eura kao valute, javlja Agencija Anadolija.

Nakon završene konferencije povodom treće godišnjice članstva Hrvatske u Europskoj uniji, Kovač se osvrnuo na pitanje arbitraže sa Slovenijom, te hrvatski ulazak u Schengen i Eurozonu. Poručio je kako sa kolegom, ministrom unutarnjih poslova Vlahom Orepićom, zajednički radi na što bržem ulasku Hrvatske u Schengen.

Komentirajući arbitražu sa Slovenijom oko granice, poručio je kako je tijekom mandata bivše SDP-ove Vlade u Saboru izlazak Hrvatske iz procesa arbitraže inicirao upravo HDZ. Podsjetio je kako je ta odluka donesena jednoglasno, uz sudjelovanje svih zastupnika.

''Arbitraža za nas, za hrvatsku Vladu i državu više nije relevantna, Hrvatska nije stranka u postupku. Prema tome, mi uopće ne komentiramo namjere Arbitražnog suda koji je narušio svoj ugled u postupku“, izjavio je Kovač.

Govoreći o tri godine članstva Hrvatske u Europskoj uniji, Kovač je istaknuo kako je na svakoj od država članica, pa tako i na Hrvatskoj, da sama sebe pretvori u moderno i ekonomski napredno društvo u kojem se može živjeti od svoga rada, umjesto da mladi napuštaju zemlju.

Kopirati
Drag cursor here to close