Ljudi umiru

Kosovo želi zabraniti kockanje na 10 godina

Uslijed smrti dvoje zaposlenika kasina ovoga mjeseca koji su u dva različita grada ubijeni tijekom pljačke, Kosovo želi zabraniti kockanje na deset godina
Vijesti / Flash | 27. 03. 2019. u 08:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon tih pogibija, carinske službe izvršile su pretres na desetke kladioničarskih i lokala za kockanje te su spoznali da većina njih nije zakonita. Zaplijenili su preko sto aparata za kockanje, piše Hina. 

Premijer Ramush Haradinaj rekao je kako će samo državna lutrija moći djelovati. 'To je potpuni kaos, potpuno zlostavljanje i dobro je što ćemo to zaustaviti', rekao je na konferenciji za medije.

Nakon što je potez odobrila vlada, on sada ide na izglasavanje u parlament.

Industrija kockanja narasla je naglo u proteklih deset godina. Udruženje kockara Kosova sada zapošljava 4000 radnika. Ruzhdi Kosumi, koji je vlasnik 14 lokala za kockanje, kaže kako će sada 40 njegovih radnika biti bez posla.

'Odluka da nas zatvore došla je nakon što su naša dva radnika ubijena. Ovo je besmislica. Izgubili smo ljude i sada gubimo i svoje poslove', rekao je Kosumi .

Gotovo trećina stanovnika Kosova je nezaposlena, a ta je zemlja jedna od najsiromašnijih u Europi.

S 1,8 milijuna stanovnika proglasila je neovisnost od Srbije 2008. Od tada, politička nestabilnost, kriminal i korupcija držali su investitore podalje od dolaska na Kosovo.

Kopirati
Drag cursor here to close