U TK 70 oboljelih

Obustavlja se rad svih vrtića JU Naše dijete u Tuzli

U posljednjem turnusu testiranja u Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla otkriveno je 13 novih slučajeva zaraze COVID-19.
Vijesti / Flash | 11. 06. 2020. u 16:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obustavlja se rad svih vrtića Javne ustanove Naše dijete u Tuzli na razdoblje od 14 dana zbog prisutnosti koronavirusa u dva vrtića.

U sklopu ove ustanove ima deset vrtića na području Tuzle.

Podsjetimo odgojiteljica vrtića na Ircu u Tuzli je pozitivna na korona virus, ali potvrđeno je novozaražena bila na bolovanju, potvrđeno je za BHRT.

Vrtić zatvara sanitarni inspektor Grada Tuzle, a od 20-ero djece iz te grupe sutra će biti uzeti brisevi za test na virus korona.

Vrtić je u nadležnosti Grada Tuzla pa će shodno s tim sanitarni inspektor narediti obustavu rada. Oko 20 djece iz te grupa će sutra biti testirani”, kazala je Ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona Dajana Čolić.

Također je šest je pozitivnih osoba na virus korona u naselju Stupine u Tuzli. Riječ je o petero djece, i žena srednjih godina iz vrtića.

Inače je u ovom kantonu registrirano 13 slučajeva u posljednja 24 sata.

Jedna žena srednje životne dobi veže se za klaster Tuzla-Interno, dva muškarca srednje životne dobi koji se vezuju za novi klaster Živinice, te četiri pozitivne osobe, nepovezani slučajevi, svi iz Tuzle.

Riječ je o dvije muške osobe srednje životne dobi, jednoj ženi i jednoj mlađoj ženskoj osobi.

BHRT saznaje kako je u drugom ciklusu prenošenja virusa korona (nakon ponovne pojave virusa korona u TK) došlo do zaraze i kod osoba uposlenih u Rudniku mrkog uglja Banovići, Đurdjevik, rudnik Soli, Kreka, Šikulje, Cementara, Elin motors, UKC , Dom zdravlja Živinice

Javna ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje "Naše dijete" Tuzla se bavi predškolskim odgojem i obrazovanjem, djelatnošću od posebnog društvenog interesa koja obuhvata: odgoj, obrazovanje, njegu, zdravstvenu i socijalnu zaštitu djece uzrasta od 6 mjeseci do polaska u školu.

Kopirati
Drag cursor here to close