Mirovni forum

Kordić u Parizu s Macronom

''Kao gradonačelnik Mostara tijekom Foruma naglašavam kako je lokalna razina vlasti u organizacijskom, tehničkom i političkom planu, generator mira i stabilnosti u bilo kojoj državi.''
Vijesti / Flash | 11. 11. 2021. u 17:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić sudjeluje na Pariškom mirovnom forumu.

Na svom službenom Facebook profilu objavio je, kako sa sudionicima analizira ulogu lokalne razine vlasti u funkcioniranju države.

''Kao gradonačelnik Mostara tijekom Foruma naglašavam kako je lokalna razina vlasti u organizacijskom,  tehničkom i političkom planu, generator mira i stabilnosti u bilo kojoj državi. Stvarajući odnose i povjerenje kroz međusobni dijalog uz poštivanje različitosti, ostvaruje se zajednički temelj u kreiranju povoljnih gospodarskih okvira, kao i pogodnih uvjeta za životni standard'', naveo je Kordić u objavi na Facebooku.

Prvi čovjek Mostara naveo je i kako BiH prolazi kroz najdublju krizu od Daytona, te da svi trebaju pronaći razumijevanje za promjene Izbornog zakona.

Foto: PR / Stanivuković, Kordić i Macron

''S te strane je potrebna potpora i razumijevanje partnera sa viših razina vlasti i uz mehanizam koordinacije potporu iz Europske unije'', rekao je Kordić, te dodao:

''Naglašavajući posebnosti Mostara navodim kako je to jedini grad u Bosni i Hercegovini koji je multikulturalan u svakom segmentu, o čemu svjedoči sastav Gradskoga vijeća i to vidimo kao prednost, a ne kao nedostatak. Želimo na temelju afirmiranja naše različitosti uz zajamčena prava svakoga od tri konstitutivna naroda, kao i ostalih naroda graditi Mostar budućnosti.''

 

Kopirati
Drag cursor here to close