Presretnuta komunikacija

Kordić i ostali: Optuženi dogovarali sastanak

Pozivajući se na tehničke parametre u softveru u kojem je obrađena komunikacija, Kordić i njegov branitelj Ragib Hadžić izrazili su sumnju u autentičnost ovog razgovora.
Vijesti / Flash | 11. 02. 2019. u 17:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: BIRN / Boris Kordić i Josip Kvesić

Državno tužiteljstvo je, nastojeći da dokaže zloupotrebe u Službi za poslove sa strancima u Mostaru, nastavilo prezentirati presretnutu komunikaciju između optuženih Borisa Kordića i Josipa Kvesića.

Preslušan je razgovor Kordića i Kvesića od 11. studenog 2013. godine u vezi s izvjesnom žalbom. Kordić govori da je žalba podnesena i da je loša, piše BIRN.

Tužitelj Kasim Halilčević je kazao da se razgovor odnosi na žalbu talijanskog državljanina. Optuženi Kvesić je ponovio da je rješenje o protjerivanju doneseno prije tog razgovora i da on ni na koji način nije mogao utjecati na rješavanje žalbe.

Kordić i Kvesić su optuženi kao šef odnosno inspektor u Terenskom uredu Službe za poslove za strancima u Mostaru. Oni su optuženi za organizirani kriminal, zloupotrebu položaja i iznuđivanje novca od talijanskih državljana radi preuzimanja upravljanja hotelom u Međugorju i nezakonitog stjecanja koristi.

Pušten je i razgovor između Kordića i Kvesića, također od 11. studenog, u kojem se dogovaraju o sastanku. Kordić govori da je Luca s njima i da će sutra ići s prijedlogom. Na Kvesićevo pitanje je li Luca za suvlasništvo, Kordić odgovara da će sutra vidjeti, te da Luca traži pet posto.

Pozivajući se na tehničke parametre u softveru u kojem je obrađena komunikacija, Kordić i njegov branitelj Ragib Hadžić izrazili su sumnju u autentičnost ovog razgovora.

Tužilaštvo je prezentiralo i razgovor od 12. stuednog 2013. godine između Kvesića i Vlatke Puljić, koji se dogovaraju da se sastanu u kući Ane Miličević.

Kvesić je rekao da nije moguće da se tada sastajao bilo s kim, jer je imao dosta posla. On je izrazio sumnju da su razgovori pomjerani na druge datume.

Troje optuženih u ovom predmetu ranije je priznalo krivnju. Puljićka i Luca Cobre su osuđeni na po godinu, a Miličevićka na uvjetnu kaznu zatvora o godinu i deset mjeseci.

Suđenje će biti nastavljeno 13. veljače, piše BIRN.

Kopirati
Drag cursor here to close