Polufinale

Baralija ogorčena nakon ispadanja u prvom krugu - sve je izrežirano; Kordić i Guzin idu dalje

Mario Kordić i Zlatko Guzin ulaze u drugi krug glasovanja za gradonačelnika Grada Mostara.
Vijesti / Flash | 05. 02. 2021. u 18:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mario Kordić i Zlatko Guzin ulaze u drugi krug glasovanja za gradonačelnika Grada Mostara.

U prvom krugu glasovanja, Mario Kordić kandidat HDZ-a BiH dobio je 15 glasova, Zlatko Guzin iz SDA dobio je 11 glasova, dok je Irma Barlalija iz BH Bloka dobila ukupno pet glasova vijećnika.

''Ovo je demokratski dan u Mostaru i za razliku od prošlog puta 2008.-2009.; procesi ovaj put idu puno brže i mislim da će to u konačnici biti dobro za građane i građanke Mostara. Ovo sve danas što se događalo danas je izrežirano i da je ovo dogovor HDZ-a i SDA koji je postojao od ranije. Sve je ovo cirkus i predstava, ali Bože moj na to smo navikli,  to su stari uigrani koalicijski partneri. Ja sam bila tu kao faktor iznenađenja, kandidovala se kao opcija za one koji su htjeli glasati hrabro, ali jako je teško u Mostaru glasati hrabro'', kazala je Irma Baralija.

Foto: Bljesak.info /  Irma Baralija 

''Trenutno u ovim hodnicima iznad nas događaju se mnogobrojni razgovori jedan na jedan i pokušavaju se uvjeriti preostali vijećnici kako glasati u drugom i trećem krugu'', kazala je te poručila kako nije sigurna da će ostati dalje na sjednici ''s obzirom da je sve izrežirano''.

Kordiću i Guzini čestitala je na ulasku u drugi krug glasovanja te poručila da je ona vijećnica koja će i dalje raditi onako kako je ranije obećala.

Upitana za komentar o tome da joj glasove nisu dali vijećnici Prve mostarske partije, partneri Bh. bloka, Baralija je kazala kako je to njihovo pravo.

''Svatko ima pravo da glasa i podrži koga želi. U politici nema ljutnje''.

Nakon svečanih prisega, od kojih je jedna morala biti izvršena on-line i nakon izbora predsjedatelja i zamjenika Gradskog vijeća, Koalicija BH blok nominirala je Irmu Baraliju za gradonačelnicu Grada Mostara, Koalicija za Mostar je nominirala Zlatka Guzina, a Klub Hrvata je predložio Maria Kordića.

SDA je predložilo da glasovanje bude javno a SDP naveo kako se ne može birati gradonačelnik jer nisu uspostavljena tijela u Vijeću niti klubovi vijećnika.

HRS je naveo kako Statut propisuje da je izbor gradonačelnika tajan. No, SDA je odgovorila da se i mimo statuta i poslovnika dopustila on-line prisega vijećnici.

Kopirati
Drag cursor here to close